06-20-358-8056
info@akciosgumiabroncs.hu
Pinterest
Youtube
Twitter
Tweet
Blogger
Banner

Érdekesség: az autógumik bordázatának szerepe

Dátum: 2016-08-23 09:46:10 ; Olvasva: 2109 alkalommal

autógumiAz autógumikon az egyik legszembetűnőbb dolog a mintázat. Azonban ennek nem egyszerű esztétikai szerepe van, hanem nagyrészt a bordázat kialakításától függ, hogy hol, milyen körülmények között tudjuk használni az adott autógumit.

Alapvetően az egybefüggő, sima felületek az autógumin a tapadást, az irányíthatóságot, illetve a fékezést és gyorsítást befolyásolják. A keresztirányú bordák felelősek a kapaszkodási képességért, a hosszanti barázdák pedig szintén az irányíthatóságot és a stabilitást befolyásolják. A bordákon lévő pici lamellák a tapadást segítik elő, jelentős szerepük van a téli gumikon. Az autógumi csatornázottsága a víz elvezetésében játszik szerepet.

Nehezebb terepen használt járműre durva, erősen bordázott gumiabroncsokra van szükség, ezek a gumik még igazán nehéz körülmények között is jól használhatók. Városi környezetben a telítettebb gumik is kiválóan használhatók.

Keressen minket bizalommal, ha autógumira van szüksége! Amennyiben bizonytalan, kérje bátran munkatársaink tanácsát!


A webáruházunkban feltüntetett árak CSAK WEBES ONLINE rendelés esetén érvényesek.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon található készlet valós raktárkészlet, de részben nem azonnal elérhető telephelyi készlet. A nem telephelyi készlet átfutási ideje 0-3 nap.
Pontos helyszíni átvétel információt a megrendelést követően, telefonon vagy e-mailben 24 órán belül adunk!