06-20-358-8056
info@akciosgumiabroncs.hu
Pinterest
Youtube
Twitter
Tweet
Blogger
Banner

Nyári gumi teszt 2016

Dátum: 2016-08-23 09:22:36 ; Olvasva: 4137 alkalommal

 

 

Nyári gumi teszt 2016 (ACE, GTÜ, ADAC)


 Az Auto Club Europa nyári gumi teszt szereplői, megleptek bennünket. Nincs egy prémium márka sem a tesztalanyok között! Elmaradtak a neves gyártók termékei, mint például a Michelin, Continental, Pirelli.

 Az ACE azt vizsgálta, hogy mennyire biztonságosak az olcsó gumiabroncsok. A vizsgált méret a 195/65R15 91V, amely az egyik legelterjedtebb méret. Tíz márka versenyzett, ahol az első és a második helyezést a KOREAI gyártók szerezték meg a trabantos korszakból ismert PNEUMANT márkával karöltve. A Pneumant márka, Magyarországon jelenleg nincs forgalomban. A teszt megemlíti, hogy a két első helyezett első szerelt abroncs a VW modelleken.


 A 2016 nyári gumi teszt győztesei

 

 NEXEN N'Blue HD Plus, amely a magyar vásárlók körében nem feltétlenül ismert márka, árban azonban sokkal kedvezőbb mint vetélytársa a Hankook. Szokták volt mondani, hogy a reklámokat meg kell fizetnünk.

Áruházunkban a H sebességindexxel vásárolható meg a két márka.
Jelenlegi ára: 

Barum Brillantis 2  E,C 71db 13700.-Ft
NEXEN N'Blue HD Plus E,B 68dB 13720.-Ft,
Hankook K425 Kinergy Eco C,C 69dB 16050.-Ft.

 A Debica Presto a Goodyear konszern budget terméke a 4. helyen végzett. A gumiabroncs jelenlegi ára 12622.-Ft C,C, 68dB. A 4. helyet a gyengébb fékezési tulajdonságai miatt, száraz és nedves úton egyaránt, kapta a Presto. Legalább egy prémium, viszonyítási alapot betehettek volna a teszt résztvevői közé.

 Én ezt megpróbálom és kivágtam a 2014 nyári autógumi teszt tabellájából a Continental SportContact 5 mérési eredményeit és a 2016 nyári autógumi teszt táblázata mellé helyeztem. Ha a mérések azonos módon történtek, akkor szignifikáns különbség mutatkozik a tényleg jól teljesítő, prémium abroncsok javára.

 "A drága gumiabroncs, nem feltétlenül jobb a piacon" a mottója a 2016-os nyári autógumi tesztnek. 



                                                      2016 teszt                                                                 2014 teszt
Nyári gumi teszt 2016

 
Ajánlott minősítést érdemeltek ki


Barum Brillantis 2 (Continental konszern)
BF Goodrich g-Grip
Viking CityTech II
Sava Intensa HP (Goodyear konszern)
High Performer HS-3

 
Feltételesen ajánlott gumiabroncs

 

GT Radial Champiro FE1

 Nagyon várjuk, hogy megjelenjen az ADAC teszt, reméljük nem csak az olcsó gumiabroncsok kerülnek a tesztre.

Közben egy fontos hír érkezett egy sajtóközlemény formájában:
Múlt héten az ACE-GTU német magazin közzétette az általa végzett, versenyképes árú gumiabroncs tesztjének eredményeit, mely megkérdőjelezte a GT Radial Champiro FE1 teljesítményét és biztonságosságát.
Amint a Giti Tire értesült a cikk megjelenéséről, rendkívüli ülést hívott össze, hogy megvitassák az ügyet. Ennek eredményeképpen az angliai MIRA autótechnikai központban dolgozó Giti Tire Teszt Csapat a spanyol Idiada városába utazott, hogy ahétvége folyamán tesztek sorozatát végezze el a Champiro FE1 abroncsokon, beleértve a magazin által vizsgált protokollt is.

A tesztek egyértelműen kimutatták, hogy az gumiabroncsok teljesítménye tökéletesen megegyezik a címkén jelzett besorolásokkal:

 

Az eredmény tehát bebizonyította, hogy az autó gumiabroncsok tulajdonságai ellentétesek az ACE-GTU német magazin által publikált, és más online felületeken is megosztott adatokkal.

A következő két hét folyamán a cég a TÜV, mint független szakértő bevonásával újra megismétli a teszteket, valamint megkezdte a párbeszédet az ACE-GTU magazinnal, akik készséggel válaszoltak minden kérdésre és hajlandóak visszatérni az abroncsok alapos újra teszteléséhez.

A Giti Tire rendkívül büszke a GT Radial személyautó gumiabroncs portfoliójára, és feltett szándékában áll kideríteni, hogy az ACE-GTU tesztek eredményei miért nem egyeznek meg az abroncs valós teljesítménymutatóival.

 


GTÜ 2016 nyári gumi teszt 

 

Közben megérkezett a 2016 nyári gumi teszt a GTÜ szemszögéből, ahol már a prémium szegmens is összevetette tulajdonságait.
A győztes, az évek óta első helyen szereplő Continental Sport Contact 5 végzett.

GTÜ 2016 nyári gumi teszt

 


A teszt nagy meglepetése a FALKEN FK510 
mintázata amely prémium márkának ugyan nem mondható, de tulajdonságaiban maga mögött hagyta a Michelin Primacy 3, vagy a Ventus S1 EVO abroncsokat.



















 

ADAC nyári gumi teszt 2016

 

És a várva várt ADAC is megjelentette a 2016 évi nyári autógumik tesztjét. A teszten itt két méret szerepel. A 225/45R17 és a 185/65R15. Lássuk hát a teszt eredményeit!

ADAC nyári gumi teszt 2016
225/45R17  teszteredmények:
ADAC nyári gumi teszt 2016 225/45r17
Az összes teszten ahol a Continental abroncsok részt vettek, mindenhol az elő helyezést érik el, és ez most sincs másképpen. A német márka évek óta kitűnő minőségben gyártja abroncsait.
A Continental SportContact 5, itt az ADAC teszten is az első. Különösen ajánlott abroncsok még, a Pirelli P Zero, Vredestei Ultrac Vorti és az ESA-Tecar mely Magyarországon továbbra sincs forgalomban.





























 
ADAC nyári gumi teszt 2016 185/65R15


ADAC nyári gumi teszt 2016

 


 

 


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 


A webáruházunkban feltüntetett árak CSAK WEBES ONLINE rendelés esetén érvényesek.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon található készlet valós raktárkészlet, de részben nem azonnal elérhető telephelyi készlet. A nem telephelyi készlet átfutási ideje 0-3 nap.
Pontos helyszíni átvétel információt a megrendelést követően, telefonon vagy e-mailben 24 órán belül adunk!