06-20-358-8056
info@akciosgumiabroncs.hu
Pinterest
Youtube
Twitter
Tweet
Blogger
Banner

DOT Számot keresed?

Dátum: 2016-08-23 09:07:02 ; Olvasva: 16314 alkalommal

A DOT szám megtalálható minden gumiabroncs oldalán és 3 vagy 4 számjegyből áll. Ha 3 számjegyből, akkor 2000 előtti, ha 4 számjegy 2000 utáni. Ezzel a számmal jelölik a gumik gyártási évét és hetét. Például 219 az a a 21. hetet  jelenti 1999-es évben. Ha 3209 van akkor pedig a 32. hetet 2009-es gyártási évben.

Mit jelent a D.O.T. szám a gumiabroncson? Department Of Transportation

 

Azt jelenti, hogy a gumiabroncs megfelel az USA Közlekedési Minisztériuma (DOT) által előírt összes hatályos és vonatkozó biztonsági normatívának. Mellette található a gumiabroncs azonosító vagy sorozatszáma, egy legfeljebb 12 karakterből álló szám- és betűkombináció.


Gumiabroncs DOT szám gyártási idő

DOT U2 LL LMLR5107

DOT: Az abroncs megfelel az USA Közlekedési Minisztériuma előírásainak
LL: Gyártó üzem kódja 
LM: méret kód
LR: opcionális kód 
5107: Gyártás hete és éve


Amennyiben a gumiabroncs, megfelelően volt tárolva károsodás az állagában nem történhetett, mint például a romlandó élelmiszereknél. A gyártás során a gumiabroncsba olyan adalékanyagokat tesznek, amelyek megakadályozzák a minőségromlást, az idő előtti öregedést és a teljesítmény romlását. Ezek az adalékanyagok biztosítják, hogy az abroncs tulajdonságai megmaradjanak még ha évekig is tárolják . Így ezen abroncsok még tárolás után is újnak tekinthetők. Szakértők véleménye és az összehasonlító tesztek is azt mutatták, hogy a gyártás után öt évvel az abroncsok teljesítménye nem romlott, amennyiben a tárolás szakszerű volt.

Mit jelent a 3 jegyű dot szám?

Azt jelenti, hogy a gumiabroncsot az 1980-as években gyártották az első két szám jelöli a gyártás hetét, a harmadik szám a gyártás éve 198x (1.ábra).
Amennyiben a három számjegy után egy nyíl is található, az azt jelenti, hogy a gumiabroncsot az 1990-es években gyártották. 199x (2.ábra).
A négyjegyű dot szám az ezredforduló (2000) után került bevezetésre. (3.ábra).

 

 


 


A webáruházunkban feltüntetett árak CSAK WEBES ONLINE rendelés esetén érvényesek.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon található készlet valós raktárkészlet, de részben nem azonnal elérhető telephelyi készlet. A nem telephelyi készlet átfutási ideje 0-3 nap.
Pontos helyszíni átvétel információt a megrendelést követően, telefonon vagy e-mailben 24 órán belül adunk!