06-20-358-8056
info@akciosgumiabroncs.hu
Pinterest
Youtube
Twitter
Tweet
Blogger
Banner

Téligumi jogszabály változások.

Dátum: 2016-08-23 08:52:04 ; Olvasva: 3048 alkalommal

Rendeletbe foglalta a szaktárca amit minden szerviz szakembere ilyenkor elmond; " 4 milliméternél ne legyen alacsonyabb a gumiabroncs mintamélysége, és téli jelzéssel ellátott gumit használjon az autós" az út és látási viszonyoknak megfelelően.

Változnak a téli gumiabroncs használatra vonatkozó szabályok jövőre hazánkban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyebek mellett 4 milliméterben határozta meg az ilyenkor használatos téli gumik minimális mintamélységét, és egyértelműsítették, rögzítették az elfogadható téli gumiabroncs jelzéseket is.

A szaktárca 2014. január elsejétől több közlekedésbiztonsági célú jogalkalmazást léptet életbe az érintett üzembentartók számára az európai gyakorlathoz igazodva, és egyebek mellett meghatározást adnak a téli gumiabroncs használatra is.

A szabályozás, autósokat érintő legfontosabb eleme, hogy az évszaknak megfelelően a gumi bordázatának 4 milliméternél mélyebbnek kell lennie a biztonság további növelése, a téli gumiabroncs kedvező tulajdonságainak érvényesülése érdekében.

A jogszabály a gumi jelzések (pl. „M+S” vagy „Winter Use” felirat, „Hópihe” ábra) tételes bemutatásával segíti az autósokat a megfelelő minőségű, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok azonosításában, beszerzésében.

Az agyon használt téli gumik ideje lejárt!

A gondos autósok számára a rendelet nem eredményez változást. Ám az agyon használt, kritikán aluli,  veszélyes állapotú téli gumik ideje lejárt! A felgyorsult világ, és ezzel együtt a hazai, európai gépjárműpark fejlődésével az autók drasztikus teljesítmény növekedésével a biztonsági berendezések használata egyértelműen szükséges, elengedhetetlené vált és immár januártól a jogalkotók kötelezővé tették. Így a szakszervizek számára, és a hatósági gépjármű ellenőrzések során is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozata lesz az irányadó.


 


A webáruházunkban feltüntetett árak CSAK WEBES ONLINE rendelés esetén érvényesek.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon található készlet valós raktárkészlet, de részben nem azonnal elérhető telephelyi készlet. A nem telephelyi készlet átfutási ideje 0-3 nap.
Pontos helyszíni átvétel információt a megrendelést követően, telefonon vagy e-mailben 24 órán belül adunk!